Plnené bataty s kuracím mäsom a špenátom

Potrebujeme:

batát (sladký zemiak) 1 ks
cesnak (strúčik) 1 ks
kuracie prsia 150 g
čerstvý baby špenát 50 g
strúhaný parmezán 2 ČL
olivový olej 1 PL
šťava z 1/2 citróna
mleté čierne korenie
zmes korenia na kuracie mäso
bylinky podľa chuti
soľ

Posup:

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a celý zemiak dáme upiecť na 60 minút domäkka. 20 minút pred dopečením si vedľa zemiaku poukladajte kuracie plátky, ktoré si predtým potrite olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Upečený zemiak a kuracie prsia nechajte úplne vychladnúť. Zatiaľ si vedľa v miske zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou, grilovacím korením, bylinkami, cesnakom a špenátom (špenát si predtým nechajte pár minút nad parou).

Vychladnutý zemiak rozkrojte pozdĺžne na polovicu a stred zemiaku zľahka odstránte(nie úplne). Takto pripravený zemiak dajte zapiecť ešte na 5-10 minút. Kuracie prsia nakrájajte na jemno a pridajte do pripravenej omáčky z olivového oleja a rovnomerne naplnte zemiaky. Nakoniec vrch posypte strúhaným parmezánom a dajte zapiecť ešte na 10 minút.

Podávame s čerstvým šalátom a obľúbeným dressingom.